Περιβαλλοντκές Μελέτες-Αδειοδοτήσεις μονάδων

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΧΉ -ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΏΝ ΒΌΛΕΫ --[ ΣΥΔΠΕΜ ]--

Αποχή από τα πρωταθλήματα υποδομής βόλεϋ αποφάσισε ομόφωνα ο σύνδεσμος διαιτητών [ΣΥΔΠΕΜ ] ΑΠΌ 2/10/14  για οικονομικούς λόγους . Μια απόφαση που δυσκολεύει την είδη  άσκημη κατάσταση που επικρατή στην ελληνική κοινωνία, και των αθλητισμό.  Κανείς δεν κερδίζει όταν σταματά ένα πρωτάθλημα ανάπτυξης για οικονομικούς λόγους ,βέβαια  οι διαιτητές θέλουν τα δεδουλευμένα τους ,δεν νομίζω ότι θα τα χάσουν ,θα τα πάρουν άλλα με κάποια καθυστέρηση,έτσι γίνεται  πάντα. Θέλω ώμος να σκεφτούν ότι είναι κρίμα να μην αγωνίζονται  τα μικρά παιδιά , είναι και άδικο για τα σωματεία, και τους παράγοντες, που είναι μονίμως αυτοί  που πληρώνουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό . Και αυτοί που μάθανε μόνο να πληρώνονται  πρέπει να βάζουν κάπου κάπου  το χέρι στην τσέπη τους, προς όφελος του αθλήματος. Σταματήστε άμεσα την αποχή ,και μην περνάτε το σύνδρομο της στερήσεις, και της μιζέριας, που περνά όλη η Ελλάδα, στα μικρά παιδιά.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΓ.ΑΣΤΕΡΑΣ

Αγχωτική νίκη για την ομάδα του Πιερικου απέναντι του Αγροτικού Αστέρα .Δυστυχώς το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι είναι η τρις βαθμοί ,και μια ποιο καλή συνοχή της ομάδας  ,από της προηγούμενες εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν το συντομότερο ,και τώρα είναι ευκαιρία,  μετά από μια νίκη μπορείς ποιο ψύχραιμα  να διαβάσεις την εικόνα της ομάδας ,και να διαπιστώσεις  ότι πήρες μια νίκη ,άλλα δεν ικανοποίησε η ομάδα με την απόδοση της .Υπάρχουν παίκτες που δεν φαίνονται στον αγώνα ,διότι δεν έχουν καταλάβει  το τι πρέπει να κάνουν, και ταλαιπωρούνται, Βεβαίως υπάρχει το ταλέντο σε μερικούς και σε άλλους η εμπειρία  ,άλλα ήμαστε πολύ προβλέψιμη σαν ομάδα .Από την άλλη ο προπονητής ζήτησε την στήριξη  του κόσμου,που στο συγκεκριμένο αγώνα παραβρέθηκαν 320 άτομα και κόπηκαν 120 εισιτήρια ,Το ποιο πρακτικό είναι να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο ,[και αυτό εξαρτάται και από την απόδοση ,τα αποτελέσματα,και τους στόχους ] που έχει η ομάδα ,και αφού επιστρέψει ο φίλαθλος μπορεί να στηρίξει  την ομάδα.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μνημεία ιστορικά τα ΠΙΕΡΙΚΑ ντοκουμέντα

Αγαπητέ φίλε Γιώργο , νομίζω ότι ο σύλλογος    [ ΣΦΙΠ ] βρίσκετε στην σωστή γραμμή διαβάθμισις  προτεραιοτήτων, και αυτή είναι να δείχνεις το μεγαλείο ενός τοπικού ζωντανού κύτταρου της Πιερίας που είναι ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ,την διαδρομή του στο χρόνο τους ανθρώπους του [  παράγοντες,ποδοσφαιριστές ,φιλάθλους, ] να διαδραματίζουν έναν ρόλο στα τοπικά θέματα,αθλητικά,πολιτικά κοινωνικά.Δεν είναι τυχαίο ότι τα ονόματα που υπογράφουν στα ντοκουμέντα έχουν διαδραματίσει  έναν ρόλο θετικό για την εξέλιξη  στα πράγματα της Πιερίας,και της Ελλάδας.Παράλληλα μπορώ να δημοσιεύσω και τα μέλη  του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στην 1η γενική συνέλευση της ομάδας για να δούμε ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο. Αυτά πρέπει να αναδείξει ο   ΣΦΙΠ για να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης  οι σημερινή και αυριανοί διαχειριστές του Πιερικου,γιατί αν αυτό δεν λέγετε κουλτούρα Πιερικη τότε να μας δείξουν όσοι το αμφισβητούν, κάτι ανάλογο.Μεγάλη η συνεισφορά   σας.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Μας τιμά ο Αυστριακός δήμαρχος όταν έρχεται σε εκδηλώσεις του ΔΉΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνηθίζετε σε τοπικές εορτές και εθνικές, να καλούνται δήμαρχοι αδελφοποιημενων ,πόλεων ,ειδικών σχέσεων ,και όχι μόνο, και τιμούν με την παρουσία τους την πόλη και τους πολίτες .Η Κατερίνη έχει προχώρηση σε αδερφοποίηση με μια πόλη  της Αυστρίας ,μια πόλη της Γερμανίας ,με την ΑΓ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ ,μια πόλη της Σιβηρίας, και από το 1994-5 με μια πόλη της Σερβίας με μια ειδική σχέση. Προφανώς σε κάθε εκδήλωση καλούνται  να τιμήσουν της εκδηλώσεις οι δήμαρχοι ,αυτών των πόλεων.Ο μόνος συνεπής είναι ο Αυστριακός ,ο Γερμανός έρχεται κάπου κάπου από την Σιβηρία δύσκολα ,από το Σινά ακόμη ποιο δύσκολα,ο μόνος που δεν καλέστηκε είναι ο δήμαρχος από το Τσατσακ της Σερβίας .Αν και πολλές φορές  επισκέφτηκε το Τσατσακ αντιπροσωπία του Δήμου μας.Να υπενθυμίσω ότι με την παρουσία του συλλόγου ελληνοσερβικης φιλίας Κατερίνης -Τσατσακ  δεκάδες χιλιάδες τουριστών έχουν πρώτη προτίμηση της ακτές του νομού μας κάθε καλοκαίρι. Αν δεν είναι λόγος αυτός να ενθαρρυνθεί η σχέση αυτή, τότε ας περιμένουμε τους Αυστριακούς ,είναι ποιο γαλαζοαίματη.  

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ομάδες Πιερίας

Διοργανώτρια αρχή ΕΠΣΜ 1928] πρωτάθλημα 1928-29-30.η Πιέρια δεν λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα.Το 1931 διοργανώθηκε επίσημα το πρωτάθλημα επαρχία Πιερίας με τρις ομάδες ,ΜΕΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΤ,- ΑΠΟΛΩΝ ΛΙΤ.Το 1932-33-ο Μ. Αλέξανδρος και ο Σπάρτακος συμμετέχουν στο επαρχιακό πρωτάθλημα κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας .ενώ στο κύπελλο συμμετείχαν ο Ερμής ,Όλυμπος ,Πιερικος Ανεγανηση,Άρης από Κατερίνη όλες ........ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...Αθλητ.προοδ,σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος,,,Αθλητ,σύλλογος Σπάρτακος,  Γυμναστικός σύλλογος τα Πιέρια,,   ,,,Μορφωτικός σύλλογος Αναγέννηση,   ,,ο Αθλητικός Όμιλος,   ,,ο Βυζαντινός αθλητικός όμιλος Όλυμπος..   .οΑΘΛ,Όμιλος χριστιανικού συλλόγου Νέων [ΑΟΚΧΣΝ]  ,,   ,,και ο Εθνικός γυμναστικός σύλλογος....   ..ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ,,  ,Γ.Α.Σ,ΖΕΥΣ,,,  Μουσικογυμναστικος σύλλογος ΗΡΑΚΛΗΣ ,   ,και οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι Ολυμπιακός-  -και Μούσα,,...    ...ΚΑΤΑΧΑΣ,,   ,,η Αθλητική  ένωση,,    ,,και οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι   Μόρφωση-   -και  Αναγέννηση.    ...ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ,,    ,Ποδοσ, συλ ,Κεραυνός  και Ελπις...   ....ΑΙΓΙΝΙΟ...  ..Άρης    ,,και Αιγινιακος..   ....ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ  ποδοσ  .συλ  ,Αναγέννηση,  ,,και,,Μ.Σ.Ν.  .....Επίσης  ο ποδοσφ, συλ ,Αγροτικός   Αστήρ  Χρανης  ,Απόλλων [Τοχοβας] και Μακεδονικός Ελευθεροχωριου...     1940-1949,  ,,,,σταματα καθε επησημη δραστηριοτητα  ...το 1949-1954  Αστέρας Κατερίνης-  -Άρης ελευθεροχωριου--  --Εθνικός Κατερίνης--   -1954 Μιτικας Λιτοχωρου,,   ,,1956 ,,,,1960,,   ,Δόξα Κατερίνης,,   ,Εθνικός Αιγινιου,,  ,Άρης Κοκκινοπλιτων,,  ,,Αναγέννηση Κολινδρου,,,   1961 Απόλλων Κατερίνης    Όλυμπος Κατερίνης   ,,[[[ΠΙΕΡΙΚΟΣ]]]]

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΕΚ 1-3

Ένα ακόμη τεστ αξιολόγησης  σε πραγματικές συνθήκες ενός αγώνα έστω και φιλικού, έδωσε την εικόνα του φετινού Πιερικου .Μια ομάδα που δείχνει αδυναμία στην αμυντική της διάταξη ,μια ομάδα που δεν έχει συνοχή στης γραμμές της ,μια ομάδα που δεν κατέληξε στον τελικό σχεδιασμό   4 ήμερες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Όλο το καλοκαίρι ήταν αρκετός ο χρόνος να επιλέξουμε την ομάδα και τους παίκτες που θα αγωνιστούν. Πιστεύω βάσει τον οικονομικών δεδομένων του συλλόγου, έγιναν και η καλύτερες μεταγραφές .Τώρα, γιατί υπάρχει αυτή η [ταλαιπωρία ] στο να κατασταλαξουμε στον κορμό αυτής της ομάδας, λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν το κατανοώ .Στον αγώνα με την ΑΕΚ είχαμε και το έξεις παράλογο ,απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους με εντολή διοίκησης . Να μην καθίσουν στα δημοσιογραφικά θεωρία [τον μισό χώρο] γιατί κάθισε ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.  Ελεος κύριοι ,είπαμε φιλοξενία άλλα όχι έτσι,μην ξεχνάτε ότι ο χώρος αυτός ανήκει   στα ΜΜΕ, καταχρηστικά φιλοξενούνται  διάφοροι παράγοντες άλλα και η εικόνα να είναι 20 δημοσιογράφοι στον ένα χώρο, και στον άλλο μόνο ο Μπαγεβιτς νισάφι. 

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

η βια ,η οικογενεια, η κοινωνία ,το σωματείο.

Ο θάνατος ενός φιλάθλου ανάγκασε την ΕΠΟ να αναβάλει  όλα τα παιχνίδια ακόμη και των τοπικών ενώσεων ,γα να περάσει  έτσι το ''μήνυμα ''κατά της ΒΙΑΣ ,με ευχολόγια και ανακοινώσεις δεν αλαλάζουν τα πράγματα .Ηταν ευκαιρία λόγο διακοπής π.χ.η Ε.Π,Σ,ΠΙΕΡΙΑΣ να εκμεταλλευτή  το γεγονός και να κάνει μια ανοικτή συζήτηση με τους[ εμπλεκομενους στην υπόθεση αθλητισμός και βια ] για το πως θα αντιμετωπισουμε αυτήν την μάστιγα .Μετρά  θύματα το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν θα ξεπεραστεί αυτί η κατάσταση εύκολα ,πόσο μάλιστα μόνο με ευχές και κούφιες ανακοινώσεις.