Περιβαλλοντκές Μελέτες-Αδειοδοτήσεις μονάδων

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Υπεύθυνος ασφαλείας γηπέδου Ε.Π.Σ.Π.

Μια πρωτοβουλία της Ε.Π.Σ.Π. που έχει θετικό πρόσημο ως προς την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα .Αφού πλέων έχουμε μια εμπειρία μπορούμε να δούμε τα καλά και τα λάθη, και να την   βελτιώσουμε .Προσωπική μου άποψη ότι στο θέμα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές. Πρώτον δεν χρειάζεται να υπάρχουν δυο υπεύθυνοι ασφαλείας, ένας από κάθε ομάδα,2] δεν είναι απαραίτητο να δηλώνετε εκ των προτέρων ο Υ.Α .μπορεί  να ορίζετε από την γηπεδούχο πριν τον αγώνα. 3] ο ρόλος του Υ.Α. να είναι μόνο ότι αφορά την ασφάλεια γηπέδου, όπως ορίζεται από την Ε.Π.Σ.Π.  [κλειστές πόρτες ,απομάκρυνση από το γήπεδο [αγωνιστικό χώρο,και αποδυτήρια],κάθε αναρμόδιου. Ο ρόλος του, να είναι υπεύθυνος  30' πριν τον αγώνα, κατά την διάρκεια,και 30' μετά τον αγώνα να μην εισέρχεται κάνεις στον αγωνιστικό χώρο.  

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η κρίση στο ποδόσφαιρο ειναι από αντί'' ποδοσφαιροφιλους'' λαοπλάνους

Μεγάλη κουβέντα άνοιξε με της τελευταίες  εξελίξεις στο ποδόσφαιρο ,για το ποιος λυμαίνεται  περισσότερο η λιγότερο τον ιδρώτα ,το πάθος την αγάπη ,αυτών που αγαπάνε  το ποδόσφαιρο. Ανάμεσα τους εφοπλιστές ,βιομήχανοι, γιατροί δικηγόροι ,αεριτζήδες,κ.λ.π. αλλά κανένας καταξιωμένος  άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Κανένας που να γεννήθηκε για το ποδόσφαιρο , κανένας μεγάλος ποδοσφαιριστής,κανένας μεγάλος διαχρονικός παράγοντας. Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είχαν ένα κοινωνικό  εργασιακό πέρασμα η οικονομικό πλαφόν που επηρεάζει στρώματα κοινωνικά ευάλωτα λόγο ανέχειας. Δεν υπηρετούνται  πλέων αξίες  της μικρής κοινωνίας μας του χωρίου μας του περίγυρού μας ,άλλα συμφέροντα που αναδεικνύονται  υπό μορφής πυραμίδας και εξυπηρετούν τελικά σκοπούς [αδιαφανής και ύποπτους] αφήνοντας πίσω ότι έχει σχέση με το άθλημα. Πρέπει κάποτε αυτοί που έχουν σχέση και λαμπρή πορεία μέσα στο ποδόσφαιρο να επιμορφωθούν κατάλληλα και να αναλάβουν  τα ινία του αθλήματος.Πιστεύω ότι αυτός που υπηρέτησε το ποδόσφαιρο από θέση αρχής δεν  θα το προδώσει  η μάλλον  θα το προδώσει πολύ λιγότερο από αυτόν που το βλέπει  σαν όχημα οικονομικής  και κοινωνικής ανελίξεις.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Δημοτικά κτίρια ανεκμεταλλευτα .

Υπάρχουν κτίρια που έχουν χώρους ανεκμετάλλευτους στους Δήμους, Υπάρχουν σύλλογοι που είναι άστεγοι .Υπάρχει ανάγκη για αθλητικούς κλειστούς  χώρους ,που να στεγάσουν αθλήματα που γίνονται μόνο σε κλειστό χώρο ,και δεν έχουν δραστηριότητα γιατί δεν υπάρχει ο κατάλληλος κλειστός χώρος, π.χ η πάλη, το μποξ , ενόργανη, η άρση βαρών .κ.λ.π  . Θα μπορούσαν να παραχωρηθούν ανεκμετάλλευτοι Δημοτικοί χώροι σε σωματεία ,που θα αναλάβουν την ομαλή λειτουργιά τους .πληρώνοντας [ρεύμα .νερό,καθαριότητα] και να δραστηριοποιούνται και άλλα αθλήματα από τα σωματεία και όχι μόνο ποδόσφαιρο ,Μπάσκετ, Βόλεϋ .

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Παρακολουθώ την ομάδα νέων στην Κατερίνη και αναρωτιέμαι για το ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ

Ήταν ο ΡΑΝΙΕΡΙ υπεύθυνος ,ήταν η Ε.Π.Ο. μην ήταν οι ποδοσφαιριστές, η ήταν όλο αυτό που λέμε ποδόσφαιρο ,ο καθρέπτης της κοινωνίας μας , νομίζω όλα αυτά μαζί . Και αναρωτιέμαι αν το μέλλον του ποδοσφαίρου εκφράζετε μέσα από αυτήν την εθνική νέων που βλέπουμε ,τότε,, έρχονται δύσκολα χρόνια .Ίσως το 10-0 δεν ήταν τυχαίο  άλλα αποτέλεσμα το πως λειτουργούν τα τμήματα των εθνικών ομάδων ,κάτω από ποια λογική ,αυτήν που καταγγέλλουν,,,, ,της συναλλαγής ,του ρουσφετιού,του [δικού μας ] .Ίσως η φτώχεια στην ΕΠΟ  φέρι αποτελέσματα.Ίσως κάποτε πρέπει να λογοδοτήσουν κάποιοι  για της επιλογές τους  για τι κοστίζουν στον Έλληνα .

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Έπεσε και η τελευταία σημαία εθνικής υπερηφάνειας.

Αν κάτι μας κρατούσε  όρθιους και εθνικά υπερήφανους   τα τελευταία χρόνια ήταν το ποδόσφαιρο μας .Με προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι η εθνική αυτή απαξίωση   ήρθε με τον χειρότερο τρόπο.Έχω αναφερθεί και στο παρελθών για την καταστρατήγηση όλων  των θεσμών ,με αποτέλεσμα να διαβρώνουμε και τα τελευταία ιδανικά ,τις τελευταίες αξίες  ,του ευ αγωνίζεσθε ,του φερ πλέι ,Επειδή  είναι νωρίς και είμαι επηρεασμένος από την αρνητική εμφάνιση , δεν θα σχολιάσω σήμερα το ποδόσφαιρο γιατί θα είναι μόνο συναισθηματικό το αποτέλεσμα.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ Η ΑΠΟΛΥΤΉ ΑΠΑΞΊΩΣΗ

Μεγάλη έρευνα  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πανελλαδικά δείχνει πόσο αναξιόπιστο είναι το Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στης επαγγελματικές κατηγορίες .Το παράδοξο είναι ότι αν και  το γνωρίζουν οι γονείς  των παιδιών ,εν 'του της επιμένουν να κάνουν τα παιδιά τους επαγγελματίες μπας και αποκατασταθούν επαγγελματικά .Είναι σαν να ξέρεις ότι μπορεί  ο γιος σου να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, άλλα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει  συστημικός, και να ξεπουλήσει  όνειρα και ιδανικά μιας οικογένειας ελληνικής, που έχει σαν πρώτο μέλημα της αξίες  της κοινωνικής της ζωής .Δεν έχω υπόψιν μου ότι λειτουργούν ακαδημίες που αφιερώνουν μερικές μέρες τον μήνα διδάσκοντας τα παΐδια ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό το όποιο βλέπουν και ακούν καθημερινά . Είναι κάτι μεγαλύτερο με αξίες και πιστεύω ,πέραν και μακράν των αμφιβόλων καταστάσεων που βιώνουμε καθημερινά .Είναι αξίες κοινωνικές ανθρώπινες και σε κάνουν χρήσιμο στην οικογένεια στην γειτονία στην πόλη σου στην πατρίδα σου.Αυτό το ποδόσφαιρο πρέπει να υπηρετήσετε.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Χάντμπολ Αρχέλαος-Έδεσσα 24-25 ένταση και ανεπαρκή διαιτησία

Ήττα για τον Αρχέλαο στο Χάντμπολ από την  Έδεσσα .Μια ήττα που ήρθε από 3 παράγοντες ,η πρώτη αιτία εστιάζετε στην αδυναμία που έχει ο Αρχέλαος  στο έμψυχο δυναμικό του ,δηλαδή δεν έχει ράστερ που να στέκεται  απέναντι σε μια ομάδα οργανωμένη και προπονημένη με στόχους.Το δεύτερο είναι ότι οι  αντίπαλοι  φέτος του Αρχελαου θα παίζουν αντιαθλητικά και με σχέδιο εκτροπής από την συγκρότηση της ομάδος, δημιουργώντας τεχνίτες εντάσεις ,και ο λόγος,,, ο μεγάλος αυτός Κατερινιωτης παίκτης ο Νικολαΐδης Σάββας.  Και ο τρίτος παράγοντας διαιτησία ,ανίκανη διαιτητές που δεν μπορούν να προστατεύσουν το άθλημα, όχι γιατί θα κάνουν ένα λάθος σφύριγμα η θα δώσουν ένα ανύπαρκτο πέναλτι, άλλα διότι αφήνουν ένα παίκτη που ήρθε να παίξει σ 'αυτό το επίπεδο ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΏΣ έρμαιο του κάθε [τσαρλατάνου] παίκτη που αντί να ευχαριστεί  τον Νικολαΐδη που του δείχνει  πως παίζεται σε υψηλό επίπεδο το χάντμπολ παίρνει εντολές από τον  αρχ......  να εκνευρίσει  αυτόν που τίμησε το άθλημα  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με απρεπή ενέργειες έξω αθλητικές .Δεν κατάλαβαν αυτοί οι διαιτητές ότι αρκετή  πήγανε στο γήπεδο να δουν έναν ποιοτικό αθλητή και ότι αυτοί με το να αφήσουν  απροστάτευτο τον αθλητή αφήνουν απροστάτευτο και το άθλημα και κατ' επέκταση και τα 50 ευρουλακια που παίρνουν .

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

η οικονομική κρίση δεν άγγιξε τους διαιτητές ποδοσφαίρου ,,,,,

Μεγάλο το κακό με της κακές διαιτησίες .Δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε λύση στο πρόβλημα αυτό ,ούτως η άλλος αφού οι παράγοντες είναι αυτοί που κατευθύνουν και διευθύνουν το ποδόσφαιρο και την διαιτησία ,ας πάρουν ένα μέτρο οικονομικό,π.χ οι διαιτητές να μην πληρώνονται  άμεσα ,γιατί παίρνουν πολλά χρήματα ,και δυσκολεύονται  τα σωματεία να πληρώσουν, αφού τα εισιτήρια που κόβουν δεν τους φτάνουν,άλλα να κρατείτε το ποσό από την επιχορήγησή και να δίνετε από την  διοργανώτρια αρχή μετά από μια εβδομάδα αφού εξεταστούν τα βίντεο του αγώνα ,και να  αφαιρείται  για κάθε λάθος του διαιτητή η του επόπτη ένα χρηματικό ποσόν ,έτσι θα αξιολογείται  και η διαιτησία αξιοκρατικά. Μια σκέψη κάνω και τίποτε παραπάνω..

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΉΤΤΑ ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΊΔΑ ΓΙΑ ΠΙΕΡΙΚΌ ΣΤΗΝ ΛΆΡΙΣΑ

Ένας ψυχωμένος Πιερικός  με πολύ καλή παρουσία για 60' μέσα στην Λάρισα άφησε καλές εντυπώσεις και υπόσχεση για το μέλλων .Καλά στημένος οργανωμένες και με συνοχή γραμμές έπαιξε ποιοτικό ποδόσφαιρο .  Βεβαίως η ισορροπία είναι πολύ λεπτή ,και μια αποδιοργάνωση στιγμιαία ,μια αδυναμία αλληλοκαλύψεις ,ένα λάθος του διαιτητή, χάθηκε η ισορροπία και ήρθε το αποτέλεσμα ,που δίνει προβληματισμό και   υπόσχεση για το μέλλον του Πιερικου,αρκεί να μπορέσει να προστατευθεί αυτή η ομάδα από εξωγενής παράγοντες και ενδοΠιερικα.