Περιβαλλοντκές Μελέτες-Αδειοδοτήσεις μονάδων

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΉΤΑΝ ΚΆΠΟΤΕ

Σάββας Τσιλιγκιριδης  [ ΦΏΤΟ ΣΑΤΣΙ ]  Από το 1950 παράγοντας στον Μ. Αλέξανδρο Κατερίνης  και την περίοδο 1968 - 69 Πιερικό με διοίκηση Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ,μέλος της ορχήστρας του Χάρη  Λεμονοπουλο απαθανάτισε με το φωτογραφικό του φακό της καλύτερες στιγμές του Πιερικου το κάλος  της φύσης της Πιερικης ΓΗΣ,αρθρογράφος στην Νέα Εποχή και ΠΙΕΡΙΚΟΣ ..........'''''Σατσις..Ξεκίνησα από το Βαταν  σαν παράγοντας της τοπικής ομάδας που λεγόταν ΔΙΚΈΦΑΛΟΣ ΑΕΤΌΣ ,την πρώτη επαφή με τον Μ. Αλέξανδρο την έκανα μέσω Κ Ταξίδι που με ζήτησε της  φανέλες του  Βαταν  να παίξουν ένα φιλικό τότε ο Μ. Αλέξανδρος   με μια γερμανική ομάδα .Το χρώμα ήταν Άσπρο  -Μπλε .στο Δ/Σ του Μ. Αλεξάνδρου ήταν Κοιδακης Πετρίδης . Ατματζίδης , Τσινοπουλος κλπ Έδρα είχαμε το γήπεδο του πάρκου ,όσοι ήταν μέσα από τα σύρματα πλήρωναν εισιτήριο οι έξω ήταν τσάμπα, γιαυτό βάφανε με κατράμι τα σύρματα να μην σκαρφάλωναν οι φίλαθλοι . .Ο Μ. Α Αλέξανδρος ήταν η ομάδα του ''κατεστημένου ''της εποχής έκοβε 500 εισιτήρια και έκανε περισσότερες εισπράξεις από τον Όλυμπο που είχε 3000 φιλάθλους στο γήπεδο.  Οι διοικούντες και παράγοντες του Μ. Αλεξάνδρου ήταν σε όλες της κοινωνικές εκδηλώσεις της Κατερίνης ήταν Καταστηματάρχες Συμβολαιογράφοι Δικηγόροι κρ. υπάλληλοι   κλπ.  Ποδοσφαιριστές ο Καζαντζίδης  Ζακαπιδας Πεντζιδης  Κοσμάς  Ταξιδης  Μητσακος  Πόδας Χοχκλακας Πατσιαδης  Κ.Κοσμάς  κ άλλοι. Αυτά από τον αείμνηστο ΣΆΒΒΑ ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΙΔΗ  [ ΦΩΤΟ ΣΑΤΣΙ ]. .

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ

Βαγγέλης Μήτρας .   Ο τελευταίος πρόεδρος του Σ.Φ.Κ.ΠΙΕΡΙΚΟΣ  [ερασιτέχνη ] και ο πρώτος πρόεδρος ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1984-85 .'''''Ασχολήθηκα το 1982 με πρόεδρο Σαββίδη ο οποίος στην συζήτηση που είχαμε στο Κωνσταντίν στην παραλία με Αλεφαντο παραιτηθεί, και ανέλαβα εγώ παίρνοντας Αλεφαντο προπονητή, είχε όμως απαιτήσεις που δεν ικανοπιοισαμε και χώρισαν οι δρόμοι μας ,Ανέλαβε προπονητής ο Θεοδωρίδης Χ. και δεν τα πήγαινα καλά. Τότε ανέλαβε ο Φελεκιδης να σώσει την ομάδα,τελικά μετά τον Φελεκιδη κ.λ.π.  κ.λ.π.  αναλαμβάνει η δικιά μου διοίκηση [25 άτομα στην Γ/Σ ] . Την νέα χρονιά η Β εθνική γίνετε ενιαία ,παίρνω προπονητή τον Μητρακα και βοηθό Κυζιρογλου ξεκινάμε  προετοιμασία στον Κορινο κανείς  δεν περίμενε να πάμε καλά, φέραμε πίσω Καλαμπάκα,  Γεωργιάδης ... και ανεβάσαμε την ομάδα στην Α ΕΘΝΙΚΉ χωρίς καμιά βοήθεια .Φοβήθηκα το παιχνίδι με Αγ.Αστέρα είχα πολύ κυνηγητό από τον Θεοδωρίδη [παράγοντα ] μας κυνηγούσε η διαιτησία με Λανδρακη - Καλπακιδη . Όταν έπεσα,,, δεν έκανα θέατρο όταν έπεσα στο γήπεδο ήταν από το άγχος άλλα και ο Λανδρακης δεν σφύριξε ξανά .Με κατηγόρησε ο Ηλίας Πόδας για το παιχνίδι με Αχαρναικο, είχα και πρόβλημα γηπέδου έπαιζε η ομάδα στο Β ΔΑΚ, με όλα τα λάθη βγάλαμε την ομάδα στην Α εθνική .Κάναμε την ΠΑΕ τα χρήματα από το ΜΠΑΣΚΕΤ και οι συνδρομές βοήθησαν. Μας παρακαλούσαν οι γονείς των Χοτοκουριδη - Παπαπετρου να τους δώσουμε μεταγραφή . τα λεφτά εγώ τα πήρα τελευταίος πρώτος τα πήρε ο Τσοτσος ,Σαμαράς Ανανιαδης Αδαμιδης αυτά τα χρήματα τα φέρανε από Αθήνα ο Τσουκαλάς - Σαμαράς ηταν απο τον Π.Α.Ο.  έτσι ανανεώσαμε τα δάνεια στης τράπεζες .Πίστεψα στην ομάδα δεν κάναμε μεταγραφές έφυγε ο Αδαμόπουλος Ανανιαδης  Μίσχος κράτησα τον Μητρακα προπονητή είχαμε πρόβλημα και με το γήπεδο, πήγα να διορθώσω τα λάθη έφερα ΚΟΜΙΑΤΙ καλός παίκτης  προπονητή Μπουτζακ  - Διαμαντόπουλο άλλα ήταν αργά .Υπήρχαν παράγοντες που με κάνανε πόλεμο με παράτησαν και πήγαν με Ιωαννιδη έτσι  πέρασε η ΠΑΕ στον ΙΩΑΝΝΙΔΗ είχα και κρητική από τους δημοσιογράφους .Τελικά το πρωτάθλημα είναι άνισο πουλήσαμε Ραντο να φέρουμε κάποια λεφτά βολέψαμε ΜΙΣΧΟ - ΣΚΕΝΤΟ .Διαπίστωσα ότι ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ δεν είναι μαγαζί κανενός είναι του κόσμου,αν έχεις άλλη άποψη  να ξέρεις ότι θα φύγεις μόνος η θα σε διώξει ο κόσμος .Με όποια λάθη δώσαμε μια ώθηση στην ομάδα προς τα πάνω ,πρέπει να δούνε οι νέοι τον μεγάλο Πιερικό που είδαμε εμείς .ΡΑΓΊΖΕΙ Η ΚΑΡΔΙΆ ΜΟΥ ΝΑ ΒΛΈΠΩ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΌ ΝΑ ΠΑΊΖΕΙ ΜΕ ΛΆΜΙΑ - ΚΑΙ  ΛΕΩΝΊΔΙΟ '''''' Αυτά από τον τελευταίο πρόεδρο του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΏΤΟ   ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ .

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΉΤΑΝ ΚΆΠΟΤΕ

Χασαν Μπεκτας   ιατρός χειρουργός  εκλέγετε με 176 σταυρούς στο 1ο Δ/Σ του Πιερικου πρόεδρος 1971 -72 . '''Τα ονόματα που επικρατούσαν ήταν τρία ,ΚΑΤΕΡΊΝΗ - ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ το Πιερικός το πρότεινα εγώ στο καφενείο παράδεισος παρόντες Γωττας ,Ταβαντζης κλπ .Μπορώ να πω ότι μετά το ΠΟΚ ήταν ο Παοκ και ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ .Δυστυχώς το ποδόσφαιρο δεν είναι λεβεντιά είναι το χρήμα, ο χουλιγκανισμός και ο οπαδισμος είναι καταστροφή. Οι παράγοντες είχαν κοινωνικό πρόσωπο άλλα το ποδόσφαιρο θέλει παράγοντες με χρήμα για να υπάρχει διάρκεια και να κρατιούνται οι ομάδες ,ο Πιερικός είχε ταλέντο άλλα όχι παράγοντες με χρήμα να έχουν διάρκεια .Υπήρχαν παράγοντες που κάνανε   [ δημόσιες σχέσεις ] με λαβράκια με λαγούς ,αρνάκια κλπ. Μας πίεζαν   και παίρνανε τους καλύτερους παίκτες εμείς το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε απέναντι στο χρήμα ήταν να αποκαταστήσουμε επαγγελματικά μέσω γνωριμιών τους ποδοσφαιριστές μας . Υπήρχε βρωμιά πάντα, προσπάθησα να κρατηθώ μακριά ήμουν ο πρόεδρος όταν έπεσε η ομάδα στην Β' εθνική, μπορούσα να την σώσω με πλάγιο τρόπο δεν το έκανα  στον απολογισμό μου στην Γ/Σ αναφέρθηκα σε παίκτες που επεδίωξαν την πτώση της ομάδας για να πάρουν μεταγραφή, διαπίστωσα ότι δεν έκανα για τέτοιου είδους ποδόσφαιρο και αποχώρησα . Θέλω να πω ότι τα πρώτα χρόνια υπήρχε και στο Δ/Σ και στους φιλάθλους ο διαχωρισμός Όλυμπος   Μ. Αλέξανδρος και καταμαρτυρώ  ότι ο Φουλιδης ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής στης φλέβες του δεν κυλούσε αίμα άλλα μπαλάκια'''' . θέσεις του αείμνηστου ΜΠΕΚΤΑ .

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΉΤΑΝ ΚΆΠΟΤΕ

Τάσος Αναστασιαδης . 2 χρόνια στον Μ. Αλέξανδρο  6 χρόνια στον Πιερικό  '''.Όταν έγινε η συγχώνευση και ιδρύθηκε ο Πιερικος,  υπήρχε δυσκολία στο ποιον  θα επιλέξει ο προπονητής να παίξει .Πληθώρα καλών παικτών ,κάναμε ένα τουρνουά για 20 μέρες χωρίς ήττα .Τελικά ο προπονητής επέλεξε 27 ποδοσφαιριστες ,γίναμε μια οικογενεια αμέσως και ανεβάσαμε τον Πιερικό στην Α ΕΘΝΙΚΉ. Κερδίσαμε Ηρακλή Καβάλας ,Ολυμπιακό Κοζάνης .Ο Πιερικός είχε καλούς παράγοντες άλλα η αξια τον ποδοσφαιριστων ήταν Μεγάλη,ομάδα σαν του 1961-64 δεν θα ξαναγίνει. Η άδικη διακοπή του αγώνα με Ολυμπιακό ξεκίνησε με ένα δυνατό μαρκαρισμα δικό μου στον Μποτινο ο στημένος διαιτητής διέκοψε τον αγώνα .Παίκτης σαν τον Φουλιδη δεν υπάρχει,αλλά τον αδίκησε το κατεστημένο και αυτός τον εαυτό του .Πάντα θυμαμαι την κεφαλιά ψαράκι του Μ. Παπαϊωάννου  Όλοι λένε ότι το ποδόσφαιρο ανεδειξε την Κατερίνη ήταν η δικιά μας προσφορά στον ΤΌΠΟ ΜΑΣ την ΚΑΤΕΡΊΝΗ  ΤΗΝ ΠΙΕΡΊΑ ΜΑΣ .''''[ Τάσος Αναστασιαδης απο τον Σβορώνος επαιξε 1959 -60 Α Εθνική με τον Μ Αλέξανδρο Κατερίνης  έως το 1967 επαιξε Πιερικό  το 1968 μεταγραφή στον Μακεδονικό εργάστηκε σαν προπονητής  έβγαλε την Ξάνθη στην Α εθνική πέρασε στα δύσκολα και από Πιερικό .

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Η πρώτη αποχώρηση από το Δ/Στου ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ


  1. Η αποχώρηση [ απομάκρυνση ] του Τιμου  Παπαδόπουλου ήταν σίγουρο ότι θα γίνει .Ο χρόνος παραμονής ήταν το ζητούμενο. Ο Τίμος εδώ και μερικά χρόνια ήθελε να προσφέρει  στον ΠΙΕΡΙΚΌ ήταν διατεθειμένος να βάλει  και κάποια οικονομική βοήθεια άλλα ,εδώ είναι το ζητούμενο .Ο Τίμος έχει μια άποψη και μια φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο ,αν θέλετε η εμπειρία του στο πέρασμα σαν ποδοσφαιριστής από τα γήπεδα τον κανε να πιστεύει ότι στο ποδόσφαιρο που θέλει αυτός να υπηρετεί  πρέπει να έχει ορισμένα στάνταρ. Έχει ορισμένα πρότυπα και έναν τρόπο λειτουργίας, ακραίο ,απόλυτο άλλα σωστό με τα δικά του πιστεύω . Γιαυτό ήταν αδύνατο να συνυπάρξει σε μια διοίκηση με 15 άτομα και διαφορετική άποψη .Αγαπάει τον ΠΙΕΡΙΚΌ και θα είναι κοντά του.